OM EXI

EXI Institutet för existentiell praktik grundades 2014 som en plattform för kurser, workshops och utbildningar inom det existentiella fältet. Året därpå introducerade EXI den första svenska kursen i existentiell coaching och certifiering i samarbete med SEPT. EXI erbjuder egna kurser samt samarbetar kontinuerligt med andra aktörer. Se aktuellt utbud under fliken utbildning.

Elisabeth Serrander. Mitt intresse för filosofi, andliga och existentiella livsfrågor har följt mig genom livet. Efter att ha varit verksam som yoga- och meditationslärare sedan slutet av 70-talet, utbildade jag mig till dansterapeut och därefter till leg. psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi. Så småningom hittade jag den existentiella psykoterapin där jag fann mitt hem, medverkade vid starten av föreningen SEPT, Sällskapet för Existentiell Psykoterapi, 2005, där jag efter många år i styrelsen blev ärad som hedersmedlem. Tillsammans med SEPT och filosof Jonna Bornemark, skapades kursen Det existentiella samtalet på Södertörns Högskola 2010, där jag var kurslärare i många år. Jag anlitas som utbildare i olika sammanhang, bland annat undervisar och handleder jag på kursen Existentiell Vägledning, Mälardalens Högskola samt på Karolinska Institutets vårdprogram.

MedlemPsykoterapi Centrum, Akademiker-förbundet och EXIS Existentiella terapeuter i samverkan, FETE Federation for Existential Therapy in EuropeLegitimerad av Socialstyrelsen.

Hedersuppdrag Ordförande samt hedersmedlem i SEPT Sällskapet för existentiell psykoterapi. SEPTs representant i FETE Federation for Existential Therapy in Europe.

Böcker Författare till egna böcker om österländsk filosofi, yoga och meditation samt gravidyoga som förlossningsförberedelse. Medförfattare i tre existentiella antologier; Bara detta liv (Natur och Kultur, 2008/2020), Ompröva livet (Studentlitteratur, 2009), Existens och psykisk hälsa (Studentlitteratur, 2018) samtliga red. Dan Stiwne och en handbok i Existentiell coaching (Studentlitteratur, 2019).

NYHET! NU ÄVEN SOM E-BOK  EXISTENTIELL COACHING
Den första svenska boken i existentiell coaching, metod och praktik, utkom 2019 på Studentlitteratur AB, som e-bok 2020. Författare Elisabeth Serrander och Ann Lagerström, med förord av professor Emmy van Deurzen. Handbok för alla som är yrkesverksamma med existentiella samtal.

För mer information besök www.elisabeth-serrander.se